Fogágybetegség_Kezelés

Interdent ajánlat

Ahogy azt a korábbiakban olvashatták, a megfelelő minőség elérése érdekében, illetve a későbbiekben esetlegesen felmerülő problémák kiküszöbölése érdekében szükség van egy úgynevezett bázisterápia elvégzésére. Nem csak a különböző tanulmányok, de a gyakorlat is azt igazolja, hogy csak egy sikeres parodontológiai kezelés után lehet az egyéb fogászati kezeléseket (fogszabályozás, implantáció) elvégezni, melyek sikertelenségének esélye az előbbi vizsgálat hiányában drasztikusan megnőhet. Az utólagos, most már köztudottan elkerülhető kezelések kiküszöbölése érdekében, melyek nem csak kellemetlenséget, elhúzódó kezelést, de jelentős többlet költséget is okoznak, kettő, minden esetben egyénre szabott kezelési tervet dolgoztunk ki (parodontológiai bázisterápia, illetve egy ún. ínygyulladás csomag), mely a legmagasabb minőségbiztosítási kritériumokat tartja szem előtt.
 

Parodontológiai bázisterápia csomag

Az első alkalommal sor kerül egy általános állapotfelmérésre, röntgendiagnosztikára, valamint egy teljes parodontológiai állapotfelmérésre is. Ez magába foglalja a tasakmélység-mérést, melyet minden fog körül 6 helyen végzünk, valamint felmérjük az ínyvisszahúzódás aktuális állapotát. Továbbá a teljes parodontológiai állapotfelmérés része a szondázási ínyvérzés megállapítása, többgyökerű fogaknál a furkációérintettség-vizsgálat, valamint a fogmozgathatóság vizsgálata. Esetenként intraorális fényképfelvételek készítésére is sor kerül. A vizsgálatok alapján egy előzetes diagnózist állítunk fel, valamint kezelési tervet készítünk. Az első vizsgálat a fogápolási tanácsadás után lehet csak teljes, ahol tájékoztatást adunk a fogselyem és fogköztisztító fogkefe helyes használatáról.
 

Második alkalommal, amelyre kb. 1 hét elteltével kerülhet sor, a következő kezeléseket végezzük:

  • konzervatív parodontológiai kezelés helyi érzéstelenítéssel,
  • íny feletti és íny alatti fogkő eltávolítása ultrahangos és kézi műszerekkel,
  • fertőtlenítő tasakátöblítés,
  • fogágybetegség kialakulását elősegítő helyi tényezők (elálló tömés- és koronaszélek) korrekciója,
  • polírozás
     

A harmadik alkalom (kb. 6 héttel később) az otthoni szájhigiéné ellenőrzéséből, tanácsadásból, valamint az íny feletti ultrahangos fogkő eltávolításból áll.
 

A negyedik, és egyben utolsó alkalommal (ismét kb. 6 héttel később) parodontológiai újraértékelésre kerül sor. Ennek kapcsán ismételten elvégezzük a teljes parodontológiai állapotfelmérést (tasakmélység-mérés minden fog körül 6 helyen, szondázási ínyvérzés megállapítása, ínyvisszahúzódás állapota, stb.). Az otthoni szájhigiéné ellenőrzése, valamint a tanácsadás természetesen ebben a fázisban is elengedhetetlen. A kezelés ezen fázisában ismételten rengeteg adatot kapunk, amelyek összevethetők a kiindulási adatokkal, így objektív módon megállapítható a kezelés sikere, vagy sikertelensége, melynek objektív kritériumai vannak. Ezek után kerülhet sor a végleges kezelési terv elkészítésére, illetve dönthetünk arról, hogy szükséges-e parodontológiai sebészeti beavatkozásokat végezni, vagy kezdődhetnek-e az egyéb fogászati beavatkozások, pl. fogszabályozás, implantáció.
 

Fontos tudnivaló, hogy a parodontológiai bázisterápia minden fennálló fogágybetegség esetén kötelező kezelés, és ebben az állapotban a bázisterápia nélkül tilos belekezdeni egyéb fogászati beavatkozásokba.
 

A már korábban felsorolt súlyos következmények elkerülése érdekében tartsa szem előtt ennek a terápiás eljárásnak a fontosságát akkor is, ha nem a mi klinikánkon végezteti fogászati beavatkozásait. Amennyiben a legkisebb gyanúja is fennáll a fogágybetegésgnek, keressen fel egy parodontológiai specialistát.  ^

Ide kattintva megtekintheti az Interdent fogklinika árajánlatát

 

Ínygyulladás csomag

A következő csomagot azok számára hoztuk létre, akik fogászati beavatkozásra készülnek, és bár nem tapasztalnak fogágybetegségre utaló jeleket, a későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében mégis szeretnének meggyőződni fogínyük egészségi állapotáról, illetve azok számára, akik bár nem állnak fogászati beavatkozás előtt, azonban úgy érzik, fennáll a fogágybetegség gyanúja, A következő vizsgálatok segítségével ki tudjuk szűrni, hogy megalapozott volt-e félelmük, és tisztázható egy esetleges fogágybetegség megléte. Ha a gyanú nem igazolódik be, nem szükséges a teljes báziskezelést elvégeztetni. Ezzel sok gondot és költséget spórolhatunk meg magunknak.
 

Ez a csomag két alkalmat foglal magába:

Első alkalommal általános állapotfelmérésre kerül sor, valamint feltérképezzük a fogágybetegség kialakulását elősegítő helyi tényezőket. Elengedhetetlen elem az ultrahangos és/vagy kézi műszerekkel végzett fogkő-eltávolítás, a polírozás, melynek köszönhetően a baktériumok kevésbé tudnak megtapadni a fogak felületén, valamint a fogápolási tanácsadás, mely magába foglalja a fogselyem és a fogköztisztító fogkefe helyes használatát (prevenciós tanácsadás).
 

Második alkalommal (kb. 6 hét múlva) az otthoni szájhigiéné ellenőrzést, fogápolási tanácsadást, és szükség esetén fogkő-eltávolítást végzünk.

 

A maximális precizitás érdekében a kezeléseket minden esetben nagyítószemüvegben végezzük.  ^

Ide kattintva megtekintheti az Interdent fogklinika árajánlatát