Fogágybetegség_Kezelés

Kiegészítő lehetőségek

Az, hogy a parodontitis kórokozóinak támadása mekkora hatással van a szervezetre, az a baktériumok és az immunrendszer védekezőképességének egyensúlyától függ.
 

A fogágygyulladás kezelésére és megelőzésére egy kiváló terápia a szervezet antioxidánsainak a pozitív befolyásolása és az immunrendszer megerősítése különböző tápanyagok bevitelével. Bizonyos antioxidánsok nélkül a szervezet természetes védekezőképessége nem tud megfelelően működni. Ezeket a tápanyagokat használják, hogy a sejtstrukturájukat védjék a szabad gyökök által okozott végleges oxidációtól.
 

Különböző klinikai tanulmányokban a páciensek legfontosabb természetes antioxidánsait a parodontológiai megbetegségek révén azonosították. Ezek közé tartozik az α-tocopherol, az aszkorbinsav, a β-karotin, a szelén, az ubichinol és a cink. Ezeknek a mikrotápanyagoknak a biokémiai reakciói nagyrészt már régóta ismertek. Először csak a múlt évtized elején tudták igazolni ezeknek az anyagoknak a gyógyászati összefüggéseit és a hiányukból eredő kihatásukat. Lassan felismerték, hogy ezek az antioxidánsok a felelősek szervezetünk védekezőképességének működőképességéért. Ebből a tényből egyértelműen következik kettős szerepe a fog tartószerkezetét érintő betegségek, valamint a fellépő kísérő betegségek és szövődmények megelőzésében és kezelésében.
 

A modern táplálkozási szokások alapján a szervezet szükséges mikrotápanyag ellátása –még egy jó táplálkozás mellett sem– minden esetben elegendő. A szervezet mikrotápanyagokkal való szabályozott, pótlólagos ellátása hosszú távon a parodontológiai állapot javulásához vezethet, és ezzel segíthet elkerülni a kísérő betegségeket és szövődményeket.

 

>>Végezze el fogágybetegség tesztünket